4 Ingrediente pentru dezvoltarea economiei sociale

Criza actuala ne-a aratat faptul ca economia sociala poate fi un element cheie al “re-invatarii” altui tip de afaceri, care sa se bazeze pe constiinta, ajutor, sustenabilitate.

Legislatia din Romania (atat cea specifica, legate de economia sociala – atunci cand va trece cvasipermanenta faza de proiect…, precum si cea conexa – a se vedea Legea voluntariatului, legea sponsorizarii etc.) ar trebui sa se centreze pe cateva ingrediente:

– a incuraja si a facilita, prin toate mijloacele, cultura “datului”, a “”daruitului”, a cum vreti voi sa-i spuneti;  A DONA si  A VOLUNTARIA sustin categoric ECONOMIA SOCIALA.

–  a sustine economia sociala si diferitele ei forme pe care le poate imbraca.

– a sustine economia sociala ca furnizor de inovare in sectorul public, in special in acele domenii – provocari cheie, pe care statul trebuie sa le rezolve – imbatrinirea populatiei, poluarea, ocuparea tinerilor, dezvoltarea comunitatilor vulnerabile etc.

– incurajarea afacerilor responsabile social – responsabilitatea sociala poate fi o mult mai potrivita sursa de generare a avantajului competitiv si a inovarii, in aceste timpuri.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *